Heb ik ADHD?

Ben jij benieuwd of je ADHD hebt? Vind je het lastig om je aandacht ergens bij te houden? Heb je vaak een rusteloos gevoel en ben je ongeduldig? Doe dan de test 'Heb ik ADHD?'. De test is speciaal gericht op vrouwen.

Start de test door te klikken op de button 'volgende'. Doe je de test op je tablet of mobiel? Draai dan je scherm naar liggend beeld.

1.

Het lijkt alsof mijn gedachten alle kanten opschieten. Ik denk aan veel dingen tegelijk en het lijkt nooit echt rustig in mijn hoofd.

1 out of 25
2.

Ik verveel me snel. De hele dag op een bootje / in een pretpark / in het bos / naar de markt (vul zelf maar in)? Ik snap niet wat mensen daar aan vinden. Na een uurtje heb ik het wel gezien.

2 out of 25
3.

Ik heb de neiging eerst te doen en dan pas te denken. Als kind had ik dat ook al.

3 out of 25
4.

Ik heb moeite met stilzitten. Ik zit vaak te friemelen of bijvoorbeeld met mijn voeten te tikken.

4 out of 25
5.

Het overkomt mij tijdens het koken regelmatig dat ik de instructies heb gelezen, de verpakking weggooi en vervolgens de verpakking weer uit de bak moet halen, omdat ik de instructies ben vergeten.

5 out of 25
6.

Ik zou gewoon wel eens rust in m'n hoofd willen. Blij willen zijn met wat ik heb. Af en toe word ik gek van die eeuwige onrust. Soms lukt het om een tijdje die rust te vinden. Maar op de achtergrond blijft altijd dat gevoel aanwezig dat ik iets anders wil.

6 out of 25
7.

Tijdens een noodgeval (variërend van een gevallen kind tot een situatie waar hulpdiensten aan te pas komen), houd ik het hoofd koel.

Ik neem van nature de leiding, mensen luisteren naar mij en accepteren mijn beslissingen. Ik coördineer de boel. Of het nou gaat om pleisters laten halen en het kind troosten, of 112 laten bellen en het slachtoffer bij bewustzijn houden. In een crisissituatie gaat het als vanzelf en ben ik op mijn best.

7 out of 25
8.

Er is wel eens tegen mij gezegd dat ik veel (en hard) praat. Ook hoor ik mezelf wel eens 'ratelen'? Dat ik denk 'wat zeg ik nou?'. Ik kan dan gewoon niet stoppen met praten.

8 out of 25
9.

Ik maak vaak slordigheidsfoutjes. Dan heb ik bijvoorbeeld ergens overheen gelezen en daardoor geef ik het verkeerde antwoord.

9 out of 25
10.

Ik heb er moeite mee om een boek uit te lezen. Ik heb daar A) gewoon de rust niet voor B) geen geduld voor de trage verhaallijn en C) ik word afgeleid door van alles en nog wat.

10 out of 25
11.

Dit zou mij ook kunnen gebeuren: Ik ben druk bezig, heb trek in wat drinken, dus ik loop naar de keuken. Waar ik de afwas zie staan.
Ik ga de vaat doen en neem meteen de keukenkastjes mee. Omdat ik zo lekker bezig ben, doe ik ook direct de vloer even.
Ik pak de emmer en de mop uit de kast, zet die alvast in de keuken. Loop terug naar de kast om de deur dicht te doen, als ik de voorraad toiletpapier zie.
Ik weet dat het toiletpapier in de wc bijna op is, dus ik vul het snel aan. Om me vervolgens te realiseren dat ik zo'n enorme dorst heb, dus ik loop naar de keuken. Waar ik de emmer en mop zie staan…

11 out of 25
12.

Ik laat een spoor van troep achter. Ik vind ook steeds mijn spullen op een andere plek terug.

12 out of 25
13.

Ik heb wel eens het gevoel dat ik anders denk dan de meeste mensen. Zij begrijpen mij niet en ik begrijp hen niet.

13 out of 25
14.

Ik vind het zo irritant om te moeten wachten (bij de kassa, in de file, tijdens een vergadering op m'n werk etc.). Ik dwaal dan ook wel eens af met mijn gedachten.

14 out of 25
15.

Als ik een nieuwe baan heb, dan zie ik heel snel wat er anders/sneller/beter kan.  Ik doorzie snel patronen. Ik sta te popelen om de verbeteringen door te voeren. Het is dan ook frustrerend als dat niet direct kan, of als men mijn verbeteringen niet nuttig vindt.

15 out of 25
16.

Ik ben perfectionistisch.

16 out of 25
17.

Als ik ergens helemaal in zit, vind ik het irritant om eruit gehaald te worden. Het maakt niet uit of het mijn kind is, mijn kat, of mijn collega die me stoort. Al is het de koningin! Het liefst negeer ik diegene en ga door met wat ik doe. Het moet gewoon af!

17 out of 25
18.

Als ik iets nieuws heb gevonden, ben ik zoooo enthousiast! Ik begin aan van alles. Breien, haken, dat ene boek, die studie, een nieuwe baan, een relatie, cursus fotografie, cursus Duits I én II, Franse spreekvaardigheid, mindfulness, yoga, bloemschikken, diëten, sporten….
Noem het maar op, ik ben het allemaal begonnen. Ik maak het alleen niet af. Dat dan weer niet.

18 out of 25
19.

Ik vind het moeilijk om vriendschappen te onderhouden.

19 out of 25
20.

Vroeger op school zeiden de leerkrachten over mij dat ik de kantjes er van af liep. Op mijn rapport stond 'het zit er wel in, maar het komt er niet uit'.

20 out of 25
21.

Routinematige werkzaamheden vind ik STOM!

21 out of 25
22.

Ik kan niet tegen labeltjes in mijn kleding. Als die me irriteren, dan moeten ze er NU uit. En sokken met naadjes of bepaalde stoffen, zoals polyester of wol zijn bij mij echt verboden.

22 out of 25
23.

Ik vind de planning van het huishouden lastig en ik doe de meeste klusjes als ik in de flow zit. Ik kan het van te voren niet echt plannen wanneer ik in die flow zit. Soms heb ik een huishouden van Jan Steen en soms is het juist supernetjes. 

Het meest krijg ik gedaan, vlak voordat er visite komt. Dan doe ik in een half uur, waar ik anders een hele week over doe.

23 out of 25
24.

Ik ben in mijn werk gerold. Ik heb er niet echt voor gekozen om dit werk te doen.

24 out of 25
25.

Ik ben een out of the box denker! Ik kom met de meest creatieve oplossingen, waar niemand anders aan denkt.

25 out of 25

Je hebt alle vragen ingevuld. Op de volgende pagina zie je het resultaat van de test 'Heb ik ADHD?'.

Als je het resultaat ook per mail wilt ontvangen, vul dan je naam en mailadres in. Wil je het resultaat niet ontvangen, dan laat je de velden leeg. Ik houd ook niet van spam, dus ik zal je niets anders sturen dan het testresultaat!voornaam (niet verplicht)
mailadres (niet verplicht)
Reacties uitgeschakeld voor Heb ik ADHD?