1-daagse training: Welkom in de wereld van ADHD-vrouwen

Heb jij het vermoeden dat je ADHD* hebt of heb je net de diagnose? Een warm welkom voor jou! Misschien heb jij ook wel vragen zoals ‘zal ik het op mijn werk of aan mijn familie vertellen?’ of ‘hoort het bij mijn ADHD dat ik zo doe, of is dit mijn karakter?’ Daar is alle ruimte voor in deze training. Mijn naam is Eveline Roux en ik geef je een eerlijke, realistische kijk op ADHD bij vrouwen. Bij mij vind je tips, tricks en echte verhalen (ja, mijn wasmand loopt ook echt over soms), dus herkenning gegarandeerd!

‘Welkom in de wereld van ADHD-vrouwen’ is een 1-daagse training vol herkenning, erkenning en alle ruimte voor jou om je ADHD te onderzoeken.

In deze training -die uiteraard alleen voor vrouwen is-, ga je een dag lang aan de slag met jouw (vermoeden van) ADHD. Na deze dag ga jij de deur uit met heel wat tips en inzichten.

Je kunt deze training volgen met en zonder diagnose. Als jij je herkent in (een aantal) ADHD-kenmerken, dan ben je van harte welkom.

* waar ADHD staat, kan ook ADD worden gelezen

Wil je weten of deze training bij jou past? Lees dan vooral hieronder verder.

Herken jij jezelf hierin?

Na het vermoeden van ADHD ben je op onderzoek uitgegaan en heb alles wat los en vast zit gelezen, geluisterd en bekeken.

Je bent misschien al in de fase geweest van verwarring, boosheid en soms ook rouw om wat had kunnen zijn.

Toch voel je ook opluchting: ‘wat fijn dat er een verklaring is’ of ‘oh, ik ben niet gek; het is alleen maar ADHD’.

Je bent er klaar voor om ADHD verder te ontdekken en herkenning te vinden bij andere vrouwen.

Tijd voor actie!

Misschien heb je na een diagnostisch onderzoek ook meteen een behandeltraject gedaan. En écht geprobeerd om alle tips toe te passen. Maar je blijft een druk, vol hoofd ervaren en je vraagt je inmiddels af of het nou aan jou ligt? Ben je de enige die hier last van heeft? Hoe doen anderen dat toch? En hoe werkt het voor mij vraag je je af. Als jij aan alles voelt dat dit het moment is om met je (ADHD)uitdagingen aan de slag te gaan, dan ben je bij mij aan het juiste adres!


De setting:
In een veilige setting bij mij in de praktijk gaan we met een klein groepje vrouwen aan de slag, waarbij ieder aan haar eigen doel werkt. Voor de één is het doel ‘mijn vermoeden van ADHD onderzoeken’ en voor de ander misschien wel ‘meer rust in mijn hoofd krijgen’.


Het programma:

Executieve functies
Dit zijn, kort gezegd, de hersenfuncties die je nodig hebt om van het bedenken van een idee, tot de uitvoering daarvan te komen. Bij ADHD werkt een aantal van de executieve functies anders dan bij mensen zonder ADHD. Welke dat zijn? Dat kan bij iedere ADHD-vrouw weer anders zijn. Voorbeelden van executieve functies zijn planning, prioriteiten stellen, overzicht kunnen houden, je aandacht erbij houden en emotieregulatie. Ik neem ik je mee langs alle executieve functies en vertel hoe ADHD hierop van invloed kan zijn.

Faalangst en perfectionistisch gedrag
“Ik ben ook altijd zo’n kluns”, of “Ik doe maar wat en nu val ik echt door de mand”. Zomaar wat uitspraken van ADHD-vrouwen. Klopt dit zelfbeeld wel?
Wat komt faalangst en perfectionistisch gedrag toch vaak voor bij ADHD-vrouwen! En dat is zo zonde, omdat je onnodig veel energie verbruikt met het verbloemen van van alles en nog wat.

Grenzen
Iedereen vindt dat je het zo goed voor elkaar hebt en jij bent de enige die dit niet zo ziet. Vervolgens ga je nog harder werken en je legt de lat nog maar een stukje hoger voor jezelf. Je gaat makkelijk over je eigen grens heen en vindt het lastig grenzen aan te voelen. Herkenbaar?

Jouw omgeving
Ben je er net zelf achter wat er is (ADHD dus), gaat je omgeving miepen. “Niet alles is ADHD hoor”, of “Tja, wel zijn allemaal wel eens iets kwijt, dan hebben we toch niet meteen ADHD?” Kortom; thuis in je gezin, je familie, op je werk of in je sociale omgeving; iedereen heeft wel een mening over jouw ADHD. Hoe ga je daar mee om, zonder dat je de hele dag moet uitleggen wat nou precies ADHD is en dat het bij vrouwen écht anders is dan bij mannen? Geloof me; ik heb in mijn leven vaker met dat bijltje gehakt en met alle liefde deel ik mijn kennis, tips en inzichten met jou!

Met mijn eigen ervaring als ADHD-vrouw, plus mijn professionele ervaring als gediplomeerd ADHD-coach, weet ik als geen ander wat helpend is voor jou.

Wat anderen zeiden over trainingen die ze bij mij volgden:

“Het heeft mijn persoonlijke ontwikkeling een boost gegeven. Alle onderwerpen kwamen aan bod en dat er aandacht was voor ons persoonlijke verhaal vond ik heel fijn.”

~ Sanne, 25 jaar

“Ik voelde me echt gezien en erkend, ook door de anderen in de groep. Het voelde als thuiskomen. En dat bij een groep mensen die ik niet kende, heel bijzonder!”

~ Desiree, 53 jaar

“Het doel dat ik had voor deze training is bereikt. Ik heb meer inzicht en acceptatie als het gaat om mijn ADHD. Ik kan beter mijn grenzen aangeven.”

~ Annemarie, 62 jaar

“Je krijgt veel informatie over wat ADHD in de praktijk voor je betekent. Ik heb er heel veel aan gehad. De uitleg is heel helder en in een rustig tempo, zodat het goed te volgen is.”

~ Paula, 45 jaar


Mag ik jou uitnodigen voor deze fijne training?


Naast de informatie die je krijgt over het omgaan met ADHD, bied ik je een veilige en persoonlijke omgeving waar je (h)erkenning zult voelen in het contact met de andere vrouwen.


Als je geen diagnose hebt, maar je wel herkent in de kenmerken van ADHD, ben je ook van harte welkom.

We zijn met een kleine groep, zodat iedereen mijn persoonlijke aandacht krijgt.

Praktische info

Ik kijk er naar uit om je te verwelkomen op een van de volgende data*:

~ vr. 20 september

~ di. 19 november

~ di. 10 december

* kijk op de reserveringspagina voor de actuele beschikbaarheid.

tijd: 10.30 – 16.00 uur (inloop 10.15 uur)

locatie: Wilhelminalaan 1, Purmerend (zie Google Maps).

Je kunt voor de deur betaald parkeren voor 3,05 euro per uur. Op een paar minuten loopafstand kun je in de ‘Stadhuisplein-garage’ de hele dag parkeren voor 7,50 euro. Het adres is Purmersteenweg 44, Purmerend. Ook op een paar minuten loopafstand vind je het Beatrixplein, dat is het grote parkeerterrein bij het station, waar je gratis kunt parkeren.

Mijn praktijk is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Bussen uit Amsterdam stoppen vlakbij en aan het einde van de straat bevindt zich NS treinstation Purmerend, waar de treinen uit Hoorn en Leiden / Schiphol stoppen.

investering: 195 euro incl. btw.

investering zakelijk: Als jouw werkgever de training betaalt, voer dan -indien gewenst- bij het aanmelden de bedrijfnaam en het bedrijfsadres in, in plaats van jouw eigen naam. Dan ontvang je de factuur op naam van je werkgever. Let op: vul wel jouw eigen mailadres in!

Wil je een handmatige factuur die ik vooraf opmaak, dan bedragen de kosten € 195 ex. btw (21%). Reserveer in dat geval jouw plek voor de training via team@adhdbijvrouwen.nl, met vermelding van de gewenste trainingsdatum, de bedrijfsgegevens (naam, adres, postcode en plaats), plus eventueel een kostenpost. Je ontvangt dan zo snel mogelijk de bevestiging en de factuur. De factuur wordt gemaakt vanuit mijn bedrijfsnaam ‘Eveline Roux Coaching en Training’.

Let op: ik kan bij een handmatige factuur niet garanderen dat er plek is; je aanvraag wordt behandeld op volgorde van ontvangst en reserveringen via de website gaan door, tot het moment dat jouw aanvraag wordt behandeld.

Ja, ik meld me aan!

YES! Ik wil…… maar…

…Ik heb het zo druk!
Dat is precies waarom dit een goed moment is om deze training te doen. Even een dagje voor jezelf, hoe fijn is dat?! Je kunt er helemaal een feest van maken voor jezelf door er nog een overnachting in de buurt bij te reserveren.

…Ik woon niet in de buurt.
Zo’n 80% van de vrouwen die trainingen bij mij volgt, reist meer dan een uur om hier te komen. Er zijn vrouwen uit heel Nederland; van Groningen tot Zeeland. Zelfs uit België komen vrouwen naar Purmerend om deze training te volgen. Voor de 2-daagse training nemen de vrouwen die meer dan een uur reistijd hebben, meestal een hotel of B&B in de buurt. Dat kun je jezelf met deze 1-daagse training natuurlijk ook gunnen!

… Ik heb ADD.
ADD is een subtype van ADHD en uiteraard is deze training ook op jou van toepassing.

… Ik heb geen officiële diagnose.
Geen probleem! Als jij je herkent in ADHD, ben je van harte welkom.

… Ik kom alleen en ken dan niemand daar.
Je kent mij in ieder geval 😉 We zitten allemaal in hetzelfde schuitje; nagenoeg iedereen komt alleen. Dat is voor je zelfontwikkeling eigenlijk veel prettiger, want je kunt hier loskomen van alle maskers die je (on)bewust draagt in je eigen omgeving.

… Ik houd er niet van om mijn verhaal te delen met vreemden.
Jij mag delen wat jij wilt en als je niets wilt delen is dat ook prima. Weet je wat zo bijzonder is? Dat veel vrouwen dit van tevoren voelden en achteraf het delen van ervaringen juist heel waardevol vonden, omdat ze zich gezien en begrepen voelden.

… Het lijkt me zo druk met al die vrouwen.
Ik hou de groep bewust klein, dus ik zorg ik ervoor dat iedereen evenveel ruimte en aandacht krijgt. Tijdens de pauze kun je even naar buiten als je dat fijn vindt.

… ik wil precies weten wat het programma is.
De inloop is om 10.15 uur. We starten om 10.30 uur, de pauze is om 12.30 uur en we eindigen om 16 uur. Houd rekening met een kwartiertje uitloop.

2018-2024 ADHD bij Vrouwen © | home | aanbod  | algemene voorwaarden