Heb ik ADHD?

Ben jij benieuwd of je ADHD hebt? Vind je het lastig om je aandacht ergens bij te houden? Heb je vaak een rusteloos gevoel en ben je ongeduldig? Doe dan de test 'Heb ik ADHD?'. De test is speciaal gericht op vrouwen.

Start de test door te klikken op de button 'volgende'. Doe je de test op je tablet of mobiel? Draai dan je scherm naar liggend beeld.

1. Het lijkt alsof mijn gedachten alle kanten opschieten. Ik denk aan veel dingen tegelijk en het lijkt nooit echt rustig in mijn hoofd.
2. Ik verveel me snel. De hele dag op een bootje / in een pretpark / in het bos / naar de markt (vul zelf maar in)? Ik snap niet wat mensen daar aan vinden. Na een uurtje heb ik het wel gezien.
3. Ik heb de neiging eerst te doen en dan pas te denken. Als kind had ik dat ook al.
4. Ik heb moeite met stilzitten. Ik zit vaak te friemelen of bijvoorbeeld met mijn voeten te tikken.
5. Het overkomt mij tijdens het koken regelmatig dat ik de instructies heb gelezen, de verpakking weggooi en vervolgens de verpakking weer uit de bak moet halen, omdat ik de instructies ben vergeten.
6. Ik zou gewoon wel eens rust in m'n hoofd willen. Blij willen zijn met wat ik heb. Af en toe word ik gek van die eeuwige onrust. Soms lukt het om een tijdje die rust te vinden. Maar op de achtergrond blijft altijd dat gevoel aanwezig dat ik iets anders wil.
7. Tijdens een noodgeval (variërend van een gevallen kind tot een situatie waar hulpdiensten aan te pas komen), houd ik het hoofd koel.

Ik neem van nature de leiding, mensen luisteren naar mij en accepteren mijn beslissingen. Ik coördineer de boel. Of het nou gaat om pleisters laten halen en het kind troosten, of 112 laten bellen en het slachtoffer bij bewustzijn houden. In een crisissituatie gaat het als vanzelf en ben ik op mijn best.
8. Er is wel eens tegen mij gezegd dat ik veel (en hard) praat. Ook hoor ik mezelf wel eens 'ratelen'? Dat ik denk 'wat zeg ik nou?'. Ik kan dan gewoon niet stoppen met praten.
9. Ik maak vaak slordigheidsfoutjes. Dan heb ik bijvoorbeeld ergens overheen gelezen en daardoor geef ik het verkeerde antwoord.
10. Ik heb er moeite mee om een boek uit te lezen. Ik heb daar A) gewoon de rust niet voor B) geen geduld voor de trage verhaallijn en C) ik word afgeleid door van alles en nog wat.
11. Dit zou mij ook kunnen gebeuren: Ik ben druk bezig, heb trek in wat drinken, dus ik loop naar de keuken. Waar ik de afwas zie staan.
Ik ga de vaat doen en neem meteen de keukenkastjes mee. Omdat ik zo lekker bezig ben, doe ik ook direct de vloer even.
Ik pak de emmer en de mop uit de kast, zet die alvast in de keuken. Loop terug naar de kast om de deur dicht te doen, als ik de voorraad toiletpapier zie.
Ik weet dat het toiletpapier in de wc bijna op is, dus ik vul het snel aan. Om me vervolgens te realiseren dat ik zo'n enorme dorst heb, dus ik loop naar de keuken. Waar ik de emmer en mop zie staan...
12. Ik laat een spoor van troep achter. Ik vind ook steeds mijn spullen op een andere plek terug.
13. Ik heb wel eens het gevoel dat ik anders denk dan de meeste mensen. Zij begrijpen mij niet en ik begrijp hen niet.
14. Ik vind het zo irritant om te moeten wachten (bij de kassa, in de file, tijdens een vergadering op m'n werk etc.). Ik dwaal dan ook wel eens af met mijn gedachten.
15. Als ik een nieuwe baan heb, dan zie ik heel snel wat er anders/sneller/beter kan.  Ik doorzie snel patronen. Ik sta te popelen om de verbeteringen door te voeren. Het is dan ook frustrerend als dat niet direct kan, of als men mijn verbeteringen niet nuttig vindt.
16. Ik ben perfectionistisch.
17. Als ik ergens helemaal in zit, vind ik het irritant om eruit gehaald te worden. Het maakt niet uit of het mijn kind is, mijn kat, of mijn collega die me stoort. Al is het de koningin! Het liefst negeer ik diegene en ga door met wat ik doe. Het moet gewoon af!
18. Als ik iets nieuws heb gevonden, ben ik zoooo enthousiast! Ik begin aan van alles. Breien, haken, dat ene boek, die studie, een nieuwe baan, een relatie, cursus fotografie, cursus Duits I én II, Franse spreekvaardigheid, mindfulness, yoga, bloemschikken, diëten, sporten....
Noem het maar op, ik ben het allemaal begonnen. Ik maak het alleen niet af. Dat dan weer niet.
19. Ik vind het moeilijk om vriendschappen te onderhouden.
20. Vroeger op school zeiden de leerkrachten over mij dat ik de kantjes er van af liep. Op mijn rapport stond 'het zit er wel in, maar het komt er niet uit'.
21. Routinematige werkzaamheden vind ik STOM!
22. Ik kan niet tegen labeltjes in mijn kleding. Als die me irriteren, dan moeten ze er NU uit. En sokken met naadjes of bepaalde stoffen, zoals polyester of wol zijn bij mij echt verboden.
23. Ik vind de planning van het huishouden lastig en ik doe de meeste klusjes als ik in de flow zit. Ik kan het van te voren niet echt plannen wanneer ik in die flow zit. Soms heb ik een huishouden van Jan Steen en soms is het juist supernetjes. 

Het meest krijg ik gedaan, vlak voordat er visite komt. Dan doe ik in een half uur, waar ik anders een hele week over doe.
24. Ik ben in mijn werk gerold. Ik heb er niet echt voor gekozen om dit werk te doen.
25. Ik ben een out of the box denker! Ik kom met de meest creatieve oplossingen, waar niemand anders aan denkt.

Je hebt alle vragen ingevuld. Vul je gegevens hieronder in om direct het resultaat van jouw ADHD-test te bekijken. Je ontvangt de resultaten ook direct op het mailadres dat je hieronder invult.

Met het opvragen van de antwoorden, meld je je automatisch aan voor de nieuwsbrief en andere handige tips voor vrouwen met ADHD (met of zonder diagnose). Wil je geen berichten meer ontvangen? Je meldt je altijd makkelijk weer af. Uiteraard houd ik me aan de AVG (zie ook de algemene voorwaarden) en ga ik zorgvuldig met jouw gegevens om ♥

 

 Naam
mailadres