2-daagse training ADHD bij vrouwen

Wees welkom lieve ADHD-vrouw!

Ben jij er klaar voor om op zoek te gaan naar een manier die bij jou past om met jouw eigen ADHD* om te gaan. 

In de tweedaagse training voor ADHD-vrouwen dompel je jezelf helemaal onder in jouw ADHD. Na deze twee waardevolle dagen, heb jij een map vol werkbladen en tips, heb je hebt nieuwe inzichten opgedaan en weet jij hoe je ADHD-vriendelijke keuzes maakt die wél bij jou passen.

* waar ADHD staat, kan ook ADD worden gelezen

Wil je weten of deze training bij jou past? Lees dan vooral hieronder verder.

Herken jij jezelf hierin?

Als andere vrouwen naar jou kijken, dan zien ze iemand die alles goed voor elkaar lijkt te hebben. Je hebt alles altijd netjes geregeld, hoe druk je ook bent.

Je doet heel veel en je bent nooit te beroerd om een ander te helpen, ook als je er eigenlijk geen tijd voor hebt.

Andere mensen zien jou als een soort Superwoman. Maar dit is niet hoe jij jezelf ziet.

Werken, een partner, kinderen, een sociaal leven onderhouden, sporten, misschien nog wel een opleiding…

Je vraagt je werkelijk af hoe andere vrouwen het allemaal doen. Aan het einde van de dag ben je uitgeput en overprikkeld. Je vindt zoveel dingen leuk, maar je kunt de energie er niet voor opbrengen.

‘Alle ballen in de lucht houden’ is een uitdrukking die jij maar al te goed kent.

Naar anderen toe ben je mild en vergevingsgezind, maar voor jezelf ben je niet zo compassievol. Je zou best wat liever voor jezelf willen zijn, maar je weet niet hoe je dat moet doen. Het is al heel wat dat je jezelf dat ene uurtje yoga in de week gunt.

Je spreekt jezelf vaak toe met ‘Niet zeuren, gewoon doorgaan’. De lat ligt voor jou altijd hoger dan voor een ander.

Je wilt alles goed geregeld hebben. Je doet veel dingen zelf, want dan weet je tenminste dat het goed gebeurt.

De manier waarop je nu je leven leeft trekt je qua energie helemaal leeg. Als je niet uitkijkt, leef je de hele dag op energiedrankjes en koffie.

‘s Avonds, als iedereen naar bed is, heb jij eindelijk tijd om te doen wat je graag wil doen: dat verslag schrijven, dat ingewikkelde recept uitproberen of de strijk afmaken.

En wanneer je wel op tijd naar bed gaat, lig je lang te piekeren en slaap je onrustig, met als gevolg dat je al gebroken aan een nieuwe dag begint. Vervolgens heb je het gevoel dat je de hele dag achter de feiten aanloopt.

Je hebt moeite om er met je gedachten bij te blijven gedurende de dag en je komt nooit eens aan een moment rust voor jezelf toe.

Lieve ADHD-vrouw, dit kan toch zo niet doorgaan? Op naar de volgende burn-out?

Je hebt vast zelf ook al geprobeerd iets van balans en orde in je leven aan te brengen. Maar de chaos in je hoofd blijft alle kanten opschieten.

Laat me raden:

Je hebt vast al gewerkt met to-do lijstjes op papier, om structuur in je dag te brengen.


Ook weet je al dat dingen opbergen op een vaste plek je helpt om ze terug te vinden.

Je weet dat je je energie moet verdelen in plaats van door te rennen tot je erbij neervalt.

Maar weten hoe je het zou willen en weten hoe het moet, is allemaal geen garantie om het daadwerkelijk te doen.

Je voelt aan alles dat dit niet meer kan. Als je nu niet ingrijpt, komt er een dag waarop je lichaam ‘nee’ zegt en niet meer zo makkelijk zal herstellen.

Wachten tot het vanzelf anders wordt, gaat jou niet helpen.

Het is nodig dat jij NU de regie terugpakt over je eigen leven.

Wat kan ik voor jou doen?

In deze tweedaagse training leer je wat jij zelf kunt doen om grip te krijgen op je ADHD. Hoe jij de touwtjes weer in handen neemt.

Deze twee dagen gaan over het onderzoeken wat jouw manier is. Deze dagen gaan over veel meer dan een dagelijkse planning leren maken en het inzicht om je sleutels consistent in het sleutelkastje op te bergen.

Wist je bijvoorbeeld dat hormonen en je biologische klok ook een grote rol spelen bij ADHD?

En dat het essentieel is om te weten hoe executieve functies in jouw brein werken? Dat is bij ADHD namelijk anders dan bij mensen die geen ADHD hebben.

Zo behandel ik in mijn training verschillende onderwerpen die jou gaan helpen meer rust in je hoofd te krijgen.

Met mijn eigen ervaring als ADHD-vrouw, plus mijn professionele ervaring als gediplomeerd ADHD-coach, weet ik als geen ander wat helpend is voor jou.

Ik heb al mijn kennis als ADHD-coach, de ervaringen van mijn cliënten en mijn eigen ervaring als ADHD-vrouw samengevoegd in deze waardevolle training, die speciaal op vrouwen is afgestemd.

Wat anderen zeiden over deze tweedaagse:

“Het heeft mijn persoonlijke ontwikkeling een boost gegeven. Alle onderwerpen kwamen aan bod en dat er aandacht was voor ons persoonlijke verhaal vond ik heel fijn.”

~ Sanne, 25 jaar

“Ik voelde me echt gezien en erkend, ook door de anderen in de groep. Het voelde als thuiskomen. En dat bij een groep mensen die ik niet kende, heel bijzonder!”

~ Desiree, 53 jaar

“Het doel dat ik had voor deze training is bereikt. Ik heb meer inzicht en acceptatie als het gaat om mijn ADHD. Ik kan beter mijn grenzen aangeven.”

~ Annemarie, 62 jaar

“Je krijgt veel informatie over wat ADHD in de praktijk voor je betekent. Ik heb er heel veel aan gehad. De uitleg is heel helder en in een rustig tempo, zodat het goed te volgen is.”

~ Paula, 45 jaar


Mag ik jou uitnodigen voor deze training?


Naast de informatie die je krijgt over het omgaan met ADHD, bied ik je een veilige en persoonlijke omgeving waar je (h)erkenning zult voelen in het contact met de andere vrouwen.


Als je geen diagnose hebt, maar je wel herkent in de kenmerken van ADHD, ben je ook van harte welkom.

Er zijn maximaal zes vrouwen in de groep, zodat ik iedereen voldoende persoonlijke aandacht kan geven.

Praktische info

Ik kijk er naar uit om je te verwelkomen op een van de volgende data*:

~ do. 4 en vr. 5 juli (Vol)

~ vr. 12 en za. 13 juli (Extra training)

~ do. 13 en vr. 14 september

~ vr. 4 en vr. 11 oktober

~ do. 7 en vr. 8 november

~ do. 12 en vr. 13 december

* kijk op de reserveringspagina voor de actuele beschikbaarheid.

tijd: 10.30 – 16.00 uur (inloop 10.15 uur)

locatie: Wilhelminalaan 1, Purmerend (zie Google Maps).

Je kunt voor de deur betaald parkeren. Op een paar minuten loopafstand kun je in de ‘Stadhuisplein-garage’ de hele dag parkeren voor 7,50 euro. Het adres is Purmersteenweg 44, Purmerend. Ook op een paar minuten loopafstand vind je het Beatrixplein, dat is het grote parkeerterrein van de NS, waar je gratis kunt parkeren.

Mijn praktijk is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Bus 301 uit Amsterdam stopt vlakbij. Aan het einde van de straat bevindt zich NS treinstation Purmerend, waar de treinen uit Hoorn en Leiden / Schiphol stoppen.

investering: 525 euro incl. btw.

investering zakelijk: Als jouw werkgever de training betaalt, voer dan -indien gewenst- bij het aanmelden de bedrijfnaam en het bedrijfsadres in, in plaats van jouw eigen naam. Dan ontvang je de factuur op naam van je werkgever. Let op: vul wel jouw eigen mailadres in!

Wil je een handmatige factuur die ik vooraf opmaak, dan bedragen de kosten € 525 ex. btw (21%). Reserveer in dat geval jouw plek voor de training via team@adhdbijvrouwen.nl, met vermelding van de gewenste trainingsdatum, de bedrijfsgegevens (naam, adres, postcode en plaats), plus eventueel een kostenpost. Je ontvangt dan zo snel mogelijk de bevestiging en de factuur. De factuur kan desgewenst worden opgemaakt vanuit mijn bedrijfsnaam ‘Eveline Roux Coaching en Training’.

Let op: ik kan bij een handmatige factuur niet garanderen dat er plek is; je aanvraag wordt behandeld op volgorde van ontvangst en reserveringen via de website gaan door, tot het moment dat jouw aanvraag wordt behandeld.

Ja, ik meld me aan!

YES! Ik wil…… maar…

…Ik heb het zo druk!
Dat is precies waarom dit een goed moment is om deze training te doen. Bedenk eens hoeveel tijd je straks over gaat houden doordat je je veel beter kunt focussen, prioriteiten kunt stellen en je energie beter kunt verdelen.

…Ik woon niet in de buurt.
Zo’n 80% van de vrouwen die de training volgt, reist meer dan een uur om hier te komen. Er zijn vrouwen uit heel Nederland; van Groningen tot Zeeland. Zelfs uit België komen vrouwen naar Purmerend om deze training te volgen. Meestal nemen de vrouwen die meer dan een uur reistijd hebben, een hotel of B&B in de buurt. Als je een plek in de training hebt gereserveerd, krijg je van mij een mail met wat ideeën voor een aantal locaties hier in de buurt.

… Ik heb ADD.
ADD is een subtype van ADHD en uiteraard is deze training ook op jou van toepassing.

… Ik heb geen officiële diagnose.
Geen probleem! Als jij je herkent in ADHD, ben je van harte welkom.

… Ik kom alleen en ken dan niemand daar.
Je kent mij in ieder geval 😉 We zitten allemaal in hetzelfde schuitje; nagenoeg iedereen komt alleen. Dat is voor je zelfontwikkeling eigenlijk veel prettiger, want je kunt hier loskomen van alle maskers die je (on)bewust draagt in je eigen omgeving.

… Ik houd er niet van om mijn verhaal te delen met vreemden.
Jij mag delen wat jij wilt en als je niets wilt delen is dat ook prima. Weet je wat zo bijzonder is? Dat veel vrouwen dit van tevoren voelden en achteraf het delen van ervaringen juist heel waardevol vonden, omdat ze zich gezien en begrepen voelden.

… Het lijkt me zo druk met al die vrouwen.
Ik hou de groep bewust klein, je bent met maximaal zes vrouwen. Ook zorg ik ervoor dat iedereen evenveel ruimte en aandacht krijgt. Tijdens de pauze kun je even naar buiten als je dat fijn vindt.

… ik wil precies weten wat het programma is.
Dit kun je allemaal verwachten: planning, time management, prioriteiten stellen, je werkgeheugen en andere executieve functies, jouw biologische klok en de relatie met ADHD, slaapproblemen, voeding en beweging, prikkels en hooggevoeligheid, hormonen (daar hebben we meer last van dan je zou denken!), jouw doelen en de (ADHD-vriendelijke) keuzes die je maakt.

2018-2024 ADHD bij Vrouwen © | home | aanbod  | algemene voorwaarden