De edelstenen uit mijn logo

Zonder er veel kennis van te hebben, vond ik edelstenen altijd al interessant. De stenen en de beweringen die erover gedaan werken fascineerden me. Of het nu werkte of niet, -daar was ik nog niet over uit- toch kocht ik jaren geleden al zo af en toe een steen met een bepaald doel. Alleen al het hebben van de intentie voor een bepaald doel, maakte dat ik me sterker voelde. En of de energie van de edelstenen daarbij helpend is geweest, of dat ik me inbeeldde dat ik sterker was… dat maakt niet uit. Ik voelde me gesteund en bereikte meermalen mijn doelen. Dat is tenslotte waar het uiteindelijk om gaat!

Dus toen ik in de zomer van 2022 een nieuw logo liet ontwerpen, voelde ik al snel dat het ‘iets’ met edelstenen moest worden.

De stenen in mijn logo staan voor dat wat ik jou wil geven. Op welke manier ons pad elkaar ook kruist, ik weet dat ik jou als ADHD-vrouw iets betekenisvols te geven heb. Voor mijn logo heb precies de stenen uitgekozen (oef, wat was dat lastig kiezen!!) waarvan ik heb ervaren dat ADHD-vrouwen er behoefte aan hebben. Graag deel ik een aantal suggesties met je over de werking en de invloed de stenen. Voel je vrij om ze te gebruiken op een manier die bij jou past.

Amethist

De amethist heeft een zuiverende en beschermende werking. Amethist geeft helderheid in gewoontes die slecht voor je zijn, zoals verslaving, maar ook jezelf klein maken of het leven leven dat niet bij jou past. Het is een steen die staat voor zelfinzicht, innerlijke rust, harmonie en balans. Voor ruim 75% van de vrouwen met ADHD is het elke nacht weer een strijd om goed te slapen. De amethist helpt je bij slaapproblemen en verdient daarom absoluut een plek in mijn rijtje van favoriete stenen.

Aventurijn

Vrouwen met ADHD kunnen, meer dan vrouwen zonder ADHD, het lastig vinden hun emoties te reguleren. De aventurijn vermindert o.a. boosheid en irritatie en staat daarmee ook voor rust en balans. De avonturijn helpt je bij het zetten van intenties. Nog meer dan de andere kleuren aventurijn, trekt de groene variant voorspoed aan. Het mag goed met je gaan. Het is een steen die staat voor levenslust en geeft je vertrouwen.

Citrien

Wat een hartverwarmende steen is dit! De citrien staat voor levensvreugde en helpt je depressieve gevoelens en angsten wegnemen, waaronder faalangst. Dit is iets dat ik helaas vaak bij vrouwen met ADHD zie, evenals perfectionistisch gedrag. Deze zonnige steen geeft zelfvertrouwen en geeft je dat wat jij nodig hebt om echt voor jezelf te kiezen. De citrien stimuleert je je voorspoed met anderen te delen en helpt conflicten op te lossen. Overigens is echte citrien heel zeldzaam, daarom gebruik ik citrienkwarts, die niet zo sterk is als de echte citrien, maar toch dezelfde eigenschappen is toegekend.

Rozenkwarts

De rozenkwarts is een milde, liefdevolle steen, die trauma’s heelt en je helpt van jezelf te houden. Deze steen helpt je te kiezen voor jezelf en te doen wat bij jou past. Doordat de rozenkwarts je met liefde openstelt voor schoonheid in alle vormen, is deze steen helpend bij bore-out, burn out en stress. Rozenkwarts helpt je door zware, negatieve energie, om te zetten in een lichtere energie. Deze steen helpt jou mild voor jezelf te zijn.