ADHD Awareness Month

adhd awareness month nederland

Oktober is ADHD Awareness Month, met op 14 oktober natuurlijk de Wereld ADHD bij Vrouwen Dag! De hele maand oktober staat in het teken van nog meer aandacht voor en bewustzijn van ADHD! Nu ben ik me iedere dag erg bewust van ADHD, is het niet voor mijn werk, dan wel privé 🙂 Misschien dat het daardoor komt dat ik me wel eens verbaas, over het beeld dat mensen hebben van ADHD. Want weet je, dé ADHD’er bestaat niet.

ADHD kenmerken zijn niet altijd zo overduidelijk als sommige mensen denken. Het is niet altijd zichtbaar aan de buitenkant. Daarnaast heeft iedereen tenslotte een unieke mix van ADHD-voordelen en -uitdagingen, karakter, omstandigheden en omgeving. Dus er is niet één stereotype ADHD’er. Als je een vrouw bent is de kans sowieso kleiner dat je de diagnose ADHD krijgt. In Nederland heeft 3 tot 5 procent van de volwassenen de diagnose ADHD. Daarvan is slechts een kwart vrouw. Dat komt o.a. omdat de kenmerken bij vrouwen niet altijd als ADHD herkend worden.

Wat ik heb gemerkt is dat onderlinge herkenning wél helpend is bij de acceptatie van ADHD. Daarom is het toch maar mooi dat de ADHD Awareness Month bestaat!

Help je mee om nog meer mensen te bereiken?
Gebruik de hasthag #wereldADHDbijvrouwendag of #ADHDawarenessmonth in jouw social media-uitingen.

Wereld ADHD bij Vrouwen Dag

De Wereld ADHD bij Vrouwen Dag die jaarlijks plaatsvindt op 14 oktober is een initiatief van Eveline Roux, coach voor vrouwen met ADHD en voor vrouwen die zich erin herkennen.

Eveline: “Het is mijn missie om in vijf jaar tijd vijfduizend vrouwen te bereiken die zich daardoor positief uitspreken over hun eigen ADHD.”

tags: #adhdawarenessmonth #adhdawereness #adhdwomen #adhdbijvrouwen #adhdvrouw #adhd #add