ADHD Awareness Month 2021

adhd awareness month nederland

Oktober is ADHD Awareness Month, met op 14 oktober natuurlijk de Wereld ADHD bij Vrouwen Dag! De hele maand oktober staat in het teken van nog meer aandacht voor en bewustzijn van ADHD! Nu ben ik me iedere dag erg bewust van ADHD, is het niet voor mijn werk, dan wel privé 🙂 Misschien dat het daardoor komt dat ik me wel eens verbaas, over het beeld dat mensen hebben van ADHD. Want weet je, dé ADHD’er bestaat niet.

ADHD kenmerken zijn niet altijd zo overduidelijk als sommige mensen denken. Het is niet altijd zichtbaar aan de buitenkant. Daarnaast heeft iedereen tenslotte een unieke mix van ADHD-voordelen en -uitdagingen, karakter, omstandigheden en omgeving. Dus er is niet één stereotype ADHD’er. Als je een vrouw bent is de kans sowieso kleiner dat je de diagnose ADHD krijgt. In Nederland heeft 3 tot 5 procent van de volwassenen de diagnose ADHD. Daarvan is slechts een kwart vrouw. Dat komt o.a. omdat de kenmerken bij vrouwen niet altijd als ADHD herkend worden.

Wat ik heb gemerkt is dat onderlinge herkenning wél helpend is bij de acceptatie van ADHD. Daarom is het toch maar mooi dat de ADHD Awareness Month bestaat!

Gratis e-book ‘Help, een ADHD-vrouw in mijn leven’
ADHD bij Vrouwen e-book

Speciaal voor mensen in de omgeving van ADHD-vrouwen schreef ik een praktisch e-book. Meestal deel ik dit e-book alleen met klanten, maar voor de Wereld ADHD bij Vrouwen Dag en de ADHD Awareness Month, deel ik het graag met iedereen.

Dit boek is het perfecte middel om het gesprek te openen over ADHD.

Vraag het e-book aan en je ontvangt het direct in je mailbox.

Wat te doen tijdens de ADHD Awareness Month 2021

live event adhd bij vrouwen

zo. 10 oktober 2021 13.00-17.00 uur

ADHD bij Vrouwen Live event

Op zondag 10 oktober 2021 vieren we de Wereld ADHD bij Vrouwen Dag met een live event voor en door ADHD-vrouwen! Klik hier voor meer informatie over het event.

adhd bij vrouwen

do. 14 oktober 2021

Wereld ADHD bij Vrouwen Dag

ADHD bij vrouwen is anders dan bij mannen. Het doel van de Wereld ADHD bij Vrouwen Dag is hier bewustzijn over te creëren. Bewustzijn bij vrouwen die (mogelijk) ADHD hebben, bij hun omgeving en bij professionals (bijvoorbeeld in het onderwijs en in de zorg). Leer er meer over op deze pagina.

druks adhd bij vrouwen francien regelink boek

di. 19 oktober 2021 20.00-21.30 uur

Online ADHD-Q & A met Francien Regelink, schrijfster van het boek Druks.

Deze vraag-en-antwoord-avond met Francien wordt georganiseerd door Impuls en Woortblind. Voor niet-leden bedragen de kosten 10 euro en als je lid bent van Impuls en Woortblind, dan is deelname gratis. Aanmelden en meer info via de website: www.impulsenwoortblind.nl.

anders gaat ook Elise Cordaro

21 t/m 29 oktober 2021 Winactie!

Win een gesigneerd exemplaar van Druks van Francien Regelink (zie hierboven) of van ‘Anders gaat ook’ van Elise Cordaro!

Allebei deze schrijfster hebben een gesigneerd exemplaar van hun boek ter beschikking gesteld, ter ere van de Wereld ADHD bij Vrouwen Dag. Hoe gaaf is dat?!

Klik hier om mee te doen met de winactie.

De actie sluit op 29 oktober om 23.59 uur.

adhd awareness month nederland

Help je mee om nog meer mensen te bereiken?
Gebruik de hasthag #wereldADHDbijvrouwendag of #ADHDawarenessmonth in jouw social media-uitingen.

adhd bij vrouwen

Wereld ADHD bij Vrouwen Dag

De Wereld ADHD bij Vrouwen Dag die jaarlijks plaatsvindt op 14 oktober is een initiatief van Eveline Roux, coach voor vrouwen met ADHD en voor vrouwen die zich erin herkennen.

Eveline: “Het is mijn missie om in vijf jaar tijd vijfduizend vrouwen te bereiken die zich daardoor positief uitspreken over hun eigen ADHD.”

tags: #adhdawarenessmonth #adhdawarenessmonth2021 #adhdawerness #adhdwomen #adhdbijvrouwen #adhdvrouw #adhd #add