14 oktober: Wereld ADHD bij Vrouwen Dag

ADHD bij vrouwen is anders dan bij mannen. Het doel van de Wereld ADHD bij Vrouwen Dag is hier bewustzijn over te creëren. Bewustzijn bij vrouwen die (mogelijk) ADHD hebben, bij hun omgeving en bij professionals (bijvoorbeeld in het onderwijs en in de zorg). De Wereld ADHD bij Vrouwen Dag is jaarlijks op 14 oktober en vond voor het eerst plaats in 2020.

“Om je als vrouw positief uit te spreken over je eigen ADHD, heb je vrouwelijke rolmodellen en positieve voorbeelden nodig.”

Eveline Roux, initiatiefnemer Wereld ADHD bij Vrouwen Dag

Dit kun jij doen voor de Wereld ADHD bij Vrouwen Dag

adhd bij vrouwen
  • een podcast, vlog of blog maken ter ere van deze dag
  • erover spreken bij het ADHD café in jouw woonplaats
  • media benaderen
  • bij het live event aanwezig zijn als bezoeker 🙂
  • als professional jouw kennis delen op het evenement
  • …. vul zelf maar in …


belangrijke data:
zondag 10 oktober: live-evenement voor en door ADHD-vrouwen
14 oktober: Wereld ADHD bij Vrouwen Dag
hele maand oktober: ADHD Awareness Month
* * *

Samenwerking met andere professionals

Ben jij een coach, behandelaar of op een andere manier vanuit je beroep betrokken bij vrouwen met ADHD? Mail Eveline (eveline@adhdbijvrouwen.nl) als je het leuk zou vinden om samen te werken op of rondom de Wereld ADHD bij Vrouwen Dag.

Help je mee om nog meer mensen te bereiken?
Gebruik de hasthag #wereldADHDbijvrouwendag in jouw social media-uitingen

Hoe is de Wereld ADHD bij Vrouwen Dag ontstaan?

Het is zomer 2018 en ik start mijn coachtpraktijk ‘ADHD bij Vrouwen’. Voor het eerst lees ik op een Spaans- en Engelstalige website over de ADHD Awareness Month. De hele maand oktober blijkt in het teken te staan van bewustwording rondom ADHD. In Nederland staat het echter nog niet op de kaart. Laat staan dat er aandacht is voor ADHD bij vrouwen. Dat kan anders vind ik! Dus voor 2020 geef ik mezelf de schone taak om de allereerste Wereld ADHD bij Vrouwen Dag op de kaart te zetten.

April 2020; mijn lieve collega-coach Astrid van Meijeren sluit ook aan. Zij is de drijvende kracht achter Druktemama’s. Later doet ook Petra van Peent Your Dreams mee en samen met een aantal bevlogen vrijwilligers maken we een start voor de allereerste Wereld ADHD bij Vrouwen Dag.

De focus ligt op een live event op 14 oktober 2020. Er zijn genoeg kaarten verkocht om het evenement door te laten gaan. Maar helaas gooit corona, net als bij zoveel andere evenementen, roet in het eten. Dus in 2020 is er alleen digitaal aandacht voor de Wereld ADHD bij Vrouwen Dag. Een aantal vrouwen gebruikt de speciale ADHD bij Vrouwen-banner op hun profielfoto op facebook. Voor sommige van hen is dit voor het eerst dat zij naar de buitenwereld toe, open zijn over hun ADHD. Met een glimlach van oor tot oor en apetrots lees ik de berichten hierover die vrouwen mij toesturen.

Medio 2021: de versoepelingen gaan de goede kant op! Dus ik durf het aan om verder te gaan waar ik vorig jaar was gebleven. En nu komt het op een nog mooiere locatie; Klein theater ‘t Stamhuis in het oude stadscentrum van Purmerend.

adhd bij vrouwen

Missie

De Wereld ADHD bij Vrouwen Dag is een initiatief van Eveline Roux, coach voor vrouwen met ADHD en voor vrouwen die zich erin herkennen.

Eveline: “Het is mijn missie om in vijf jaar tijd vijfduizend vrouwen te bereiken die zich daardoor positief uitspreken over hun eigen ADHD.

Op verschillende manieren bereik ik vrouwen die ADHD hebben, of die zich misschien herkennen in de kenmerken van ADHD, maar nog niet beseffen dat zij ADHD hebben. Naast coaching en training, doe ik dat door in diverse media te praten over ADHD bij vrouwen. Zo stond ik in de Libelle en de Women’s Health. Ook heb ik een besloten facebookgroep opgezet, waarin persoonlijke ervaringen van vrouwen en de onderlinge herkenning centraal staan.”

Live event: zondag 10 oktober 2021

Op zondag 10 oktober 2021 vieren we de Wereld ADHD bij Vrouwen Dag met een live event voor en door ADHD-vrouwen! Klik hier voor meer informatie over het event.