Wereld ADHD bij Vrouwen Dag

ADHD bij vrouwen is anders dan bij mannen. Het doel van de Wereld ADHD bij Vrouwen Dag is hier bewustzijn over te creëren. Bewustzijn bij vrouwen die (mogelijk) ADHD hebben, bij hun omgeving en bij professionals (bijvoorbeeld in het onderwijs en in de zorg). De Wereld ADHD bij Vrouwen Dag is jaarlijks op 14 oktober en vond voor het eerst plaats in 2020.

Save the date! zondag 10 oktober 2021

Op zondag 10 oktober 2021 vieren we de Wereld ADHD bij Vrouwen Dag met een evenement voor en door ADHD-vrouwen!

Wereld ADHD bij Vrouwen Dag – Het Live Event op 10 oktober 2021!

adhd bij vrouwen

Een live event voor en door ADHD-vrouwen! Er zijn workshops, een hot seat sessie, superveel informatie over ADHD bij vrouwen (want, ja: dat is echt anders dan ADHD bij mannen!) en natuurlijk staat de hele middag bol van de onderlinge herkenning. Want daar doen we het voor! Ben jij erbij, op het aller- aller- allereerste event van de Wereld ADHD bij Vrouwen Dag?

Als het live evenement in verband met de maatregelen rondom corona niet door kan gaan in deze vorm, proberen we een andere datum te prikken. Als je op die datum niet kan, krijg je uiteraard je geld terug! Als je al een kaartje hebt gekocht, houden we je per mail op de hoogte.

datum: zondag 10 oktober 2021 [mits toegestaan onder geldende corona-regels]

tijd: het is een dagvullend programma, inclusief lunch. De exacte tijden worden nog bekend gemaakt.

locatie: Purmerend of in het midden van het land.


Thema

Het thema van de Wereld ADHD bij Vrouwen Dag is ‘ADHD bij vrouwen is anders dan bij mannen’. Over het thema is gestemd in de besloten facebookgroep van ADHD bij Vrouwen. Er waren drie thema’s en maar liefst 53% van de stemmen ging naar dit thema.

Wat kun jij doen om deze dag bekendheid te geven?

  • bij het live event aanwezig zijn als bezoeker 🙂
  • als professional jouw kennis delen op het evenement
  • een podcast, vlog of blog maken ter ere van deze dag
  • erover spreken bij het ADHD café in jouw woonplaats
  • media benaderen
  • …. vul zelf maar in …

Hoe is de Wereld ADHD bij Vrouwen Dag ontstaan?

Een paar jaar geleden maakte ik kennis met de ADHD Awareness Month. De hele maand oktober staat in het teken van bewustwording rondom ADHD, echter in Nederland staat het nog niet echt op de kaart. Laat staan dat er aandacht is voor ADHD bij vrouwen. Dat kan anders vind ik! Dus voor 2020 gaf ik mezelf de schone taak om de allereerste Wereld ADHD bij Vrouwen Dag op de kaart te zetten. In april 2020 ben ik gaan sparren met mijn lieve collega-coach Astrid van Meijeren. Zij is de drijvende kracht achter Druktemama’s. Later sloot ook Petra van Peent Your Dreams zich aan en samen met een aantal bevlogen vrijwilligers maakten we de start voor de allereerste Wereld ADHD bij Vrouwen Dag.

Half oktober 2020: er waren genoeg kaarten verkocht om het event door te laten gaan. Maar helaas gooide corona, net als bij zoveel andere evenementen, roet in het eten. Dus helaas is er in 2020 alleen digitaal aandacht geweest voor de Wereld ADHD bij Vrouwen Dag.

Medio 2021: de versoepelingen gaan de goede kant op! Dus ik durf het aan om verder te gaan waar ik vorig jaar was gebleven. En dit keer pak ik meteen nog maar groter uit.

Een grotere locatie, met een heel dagprogramma, in plaats van een middag. Hoe gaaf is dat!

Help je mee om nog meer mensen te bereiken?
Gebruik de hasthag #wereldADHDbijvrouwendag in jouw social media-uitingen

adhd bij vrouwen

Missie

Het is mijn missie om in vijf jaar tijd vijfduizend vrouwen te bereiken die zich daardoor positief uitspreken over hun eigen ADHD.

Op verschillende manieren bereik ik vrouwen die ADHD hebben, of die zich misschien herkennen in de kenmerken van ADHD, maar nog niet beseffen dat zij ADHD hebben. Naast coaching en training, doe ik dat door in diverse media te praten over ADHD bij vrouwen. Zo stond ik in de Libelle en de Women’s Health. Ook heb ik een besloten facebookgroep opgezet, waarin persoonlijke ervaringen van vrouwen en de onderlinge herkenning centraal staan.

De Wereld ADHD bij Vrouwen Dag draagt bij aan mijn missie om je als vrouw positief uit te spreken over je eigen ADHD!

adhd bij vrouwen


belangrijke data:
zondag 10 oktober: live-evenement voor en door ADHD-vrouwen
14 oktober: Wereld ADHD bij Vrouwen Dag
hele maand oktober: ADHD Awareness Month
* * *

Samenwerking met andere professionals

Ben jij een coach, behandelaar of op een andere manier vanuit je beroep betrokken bij vrouwen met ADHD? Mail Eveline (eveline@adhdbijvrouwen.nl) als je het leuk zou vinden om samen te werken op of rondom de Wereld ADHD bij Vrouwen Dag. Let op: voor op het live event ben ik niet op zoek naar iemand die een verkooppraatje komt houden. Het is geen huishoudbeurs 😉 Maar als jij vanuit je hart iets te bieden hebt en dat is echt van toegevoegde waarde voor de bezoekers; dan ben je heel welkom!