14 oktober: Wereld ADHD bij Vrouwen Dag

ADHD bij vrouwen is anders dan bij mannen. Het doel van de Wereld ADHD bij Vrouwen Dag is hier bewustzijn over te creëren. Bewustzijn bij vrouwen die (mogelijk) ADHD hebben, bij hun omgeving en bij professionals (bijvoorbeeld in het onderwijs en in de zorg).

Help ons meer mensen te bereiken:
gebruik de hasthag #wereldADHDbijvrouwendag in jouw social media-uitingen

Hoe is de Wereld ADHD bij Vrouwen Dag ontstaan?

Een paar jaar geleden maakte ik kennis met de ADHD Awareness Month. De hele maand oktober staat in het teken van bewustwording rondom ADHD, echter in Nederland staat het nog niet echt op de kaart. Laat staan dat er aandacht is voor ADHD bij vrouwen. Dat kan anders vind ik! Dus voor 2020 heb ik mezelf de schone taak gegeven om de aller- aller- allereerste Wereld ADHD bij Vrouwen Dag op de kaart te zetten. Natuurlijk kan (en wil) ik dat niet alleen. Dit is iets dat mijn eigen bedrijf overstijgt. Dit gaat over ALLE vrouwen ter wereld die ADHD hebben!

Maar om in Nederland te beginnen, heb ik in april 2020 mijn lieve collega-coach Astrid van Meijeren benaderd. Zij is de drijvende kracht achter Druktemama’s. Later sloten ook Petra van Peent Your Dreams en Ingrid van IkBalans zich aan en samen met een paar bevlogen vrijwilligers maakten we de start voor de allereerste Wereld ADHD bij Vrouwen Dag. Wat ons betreft is deze dag van alle ADHD-vrouwen, dus we zien er naar uit om dit samen met jou te doen!

Geheel des ADHD’s pakken we het groots aan en maken we er een dag van die binnen een paar jaar net zo bekend is als Wereld Vrouwendag in maart!

Wat kun jij doen om deze dag bekendheid te geven?

  • bij het live event aanwezig zijn als bezoeker 🙂
  • als professional jouw kennis delen op het evenement
  • een podcast, vlog of blog maken ter ere van deze dag
  • erover spreken bij het ADHD café in jouw woonplaats
  • media benaderen
  • …. vul zelf maar in …

Thema

Het thema van de Wereld ADHD bij Vrouwen Dag is ‘ADHD bij vrouwen is anders dan bij mannen’. Over het thema is gestemd in de besloten facebookgroep van ADHD bij Vrouwen. Er waren drie thema’s en maar liefst 53% van de stemmen ging naar dit thema.

Wereld ADHD bij Vrouwen Dag – Het Live Event!

adhd bij vrouwen

Een live event voor en door ADHD-vrouwen! Er zijn workshops, een hot seat sessie, superveel informatie over ADHD bij vrouwen (want, ja: dat is echt anders dan ADHD bij mannen!) en natuurlijk staat de hele middag bol van de onderlinge herkenning. Want daar doen we het voor! Ben jij erbij, op deze aller- aller- allereerste Wereld ADHD bij Vrouwen Dag?

Als het live evenement in verband met de maatregelen rondom corona niet door kan gaan in deze vorm, proberen we een andere datum te prikken. Als je op die datum niet kan, krijg je uiteraard je geld terug! Als je al een kaartje hebt gekocht, houden we je per mail op de hoogte.

datum: woensdag 14 oktober 2020 in verband met de ontwikkelingen rondom corona wordt het live evenement verschoven. De datum wordt nog bekend gemaakt.

tijd: 13.30 – 17.00 uur (inloop vanaf 13.00 uur)

locatie: Oase Centrum, Amstellaan 2b, 1442 RX Purmerend


Let op: voor een van de workshops maken we gebruik van een ruimte op de eerste etage. Deze etage is per trap bereikbaar; er is geen lift aanwezig.

TIP: kom met je vriendin / zus / moeder / nicht / buurvrouw (of iedere andere ADHD-vrouw die gezellig met je mee wil) en profiteer allebei van een fijne korting!

Programma

adhd bij vrouwen

Missie

Het is mijn missie om in vijf jaar tijd vijfduizend vrouwen te bereiken die zich daardoor positief uitspreken over hun eigen ADHD.

Op verschillende manieren bereik ik vrouwen die ADHD hebben, of die zich misschien herkennen in de kenmerken van ADHD, maar nog niet beseffen dat zij ADHD hebben. Naast coaching en training, doe ik dat door in diverse media te praten over ADHD bij vrouwen. Zo stond ik in de Libelle en de Women’s Health. Ook heb ik een besloten facebookgroep opgezet, waarin persoonlijke ervaringen van vrouwen en de onderlinge herkenning centraal staan.

De Wereld ADHD bij Vrouwen Dag draagt bij aan mijn missie om je als vrouw positief uit te spreken over je eigen ADHD!

adhd bij vrouwen


* * * 14 oktober Wereld ADHD bij Vrouwen Dag * * *

Samenwerking met andere professionals

Ben jij een coach, behandelaar of op een andere manier vanuit je beroep betrokken bij vrouwen met ADHD? Mail Eveline (eveline@adhdbijvrouwen.nl) als je het leuk zou vinden om samen te werken op de Wereld ADHD bij Vrouwen Dag!

adhd bij vrouwen zelfbeeld