adhd bij vrouwen eigen praktijkruimten
blog

Een eigen praktijkruimte!

Het is februari 2020. Vol spanning loop ik de leegstaande praktijkruimte in. Nou ja, leeg… De ruimte dient als tijdelijke opslag, tijdens de verbouwing van de nieuwe yogaruimte boven. Door de rommel heen zie ik het direct; dit is het, deze ruimte is perfect.

Fijne sfeer

Ik sta in de leegstaande praktijkruimte in het Oase Feelgood & Cure Center. De kamer is niet groot, maar er hangt een fijne sfeer. Met dezelfde opwinding die ik voelde toen ik mijn allereerste auto kocht, kijk ik rond. Ik zie de potentie van de ruimte, de potentie van mijn praktijk. Als ik daar de kast neerzet en daar de tafel, dan kan de coachcliënt zo zitten. Hier in deze hoek kan ik video’s opnemen en de online coach-sessies doen, dan schijnt het buitenlicht niet op mijn scherm. Vriendelijk vraagt Mario, de eigenaar, of ik de rest van het gebouw ook wil zien. Nou en of ik dat wil! We lopen terug door de gang, waar nog zo’n drie of vier andere therapiekamers aan grenzen. Op de bordjes naast de deuren zie ik onder andere fysiotherapie en massagepraktijk staan. Stel je toch eens voor, straks prijkt mijn naam misschien ook op zo’n bordje naast de deur.

Stel je toch eens voor, straks prijkt mijn naam misschien ook op zo’n bordje naast de deur.

Ook in de rest van het gebouw hangt een fijne sfeer. Gelukkig maar, want daar ben ik heel gevoelig voor, net als de meesten van mijn coachklanten. Als ik de rest van het gebouw zie, schiet mijn ADHD-brein als een blij ei alle kanten op. Beneden is een grote zaal (jaaah! daar kan ik een evenement organiseren denk ik bij mezelf). Boven lopen we vanuit een kleine hal door twee imposante houten deuren. Dat is de nieuwe yogazaal (jaaah! perfect voor de Focus Op Jezelf Dag!). Aan de andere kant van de kleine hal zie ik nog een praktijkruimte, met daarnaast weer een yogaruimte. Deze kleine yogazaal, zo vertelt Mario me, wordt ook gebruikt als trainingsruimte (jaaah! ideaal voor de tweedaagse trainingen!). Ik zie het al helemaal voor me.

Zo echt

Mijn hart weet dat dit de juiste keuze is. Dat dit de ruimte is die past bij mij en bij mijn praktijk. Dat dit past bij de groei die ik voor ogen heb. Maar in mijn hoofd vind ik het nog wel spannend. Wat een stap is dit! Hoe lang heb ik hier al niet naar uitgekeken? Mijn allereerste sessies in 2018 -coachklanten betaalden een oefentarief- waren in een spreekkamer van de openbare bibliotheek. Het was weliswaar een afgesloten kamer, dus voldoende privacy, maar toch. Daarna maakte ik gebruik van de locaties van het Coachhuis en zat ik in onder andere Zaandam, Hilversum en Gouda. Ook fijn, maar nooit helemaal ‘eigen’. We lopen terug naar beneden, naar de lege praktijkruimte. De eigenaar vertelt dat hij aankomende week de nieuwe vloer gaat leggen. Ik hoef alleen maar te zorgen voor een bureau en een paar stoelen. De kast die er al in staat, blijft staan. Ik mag er nog even rustig over nadenken, ik ben de eerste geïnteresseerde, Mario heeft geen haast.

Ik hoor ik mezelf zeggen dat ik het doe.

Hoewel ik heus wel overtuigd ben van de groeipotentie van mijn bedrijf en van alles wat ik wil bereiken voor vrouwen met ADHD, blijft het spannend. Zoals altijd, durft mijn hart sneller ergens in te stappen dan mijn hoofd. Het lijstje voors en tegens dat ik al weken geleden maakte, toen ik op zoek ging naar een ruimte, schiet weer door mijn hoofd. Natuurlijk stonden op dat lijstje meer ‘voors’ dan ‘tegens’, anders stond ik hier nu niet. Maar toch… in mijn hoofd twijfel ik en denk ‘ja maar, kan dat wel?’ en ‘ja, maar.. wat als er opeens niemand meer gecoacht wil worden?’ Dan geeft mijn hart mijn hoofd een zetje en weet ik weer dat ik van te voren goed heb nagedacht over de groei van mijn praktijk. Rust en vertrouwen nemen plaats in mijn hoofd en behalve dat ik het voel, ‘weet’ ik ook weer dat ik mijn gevoel en instinct kan vertrouwen.

Ik hoor mezelf zeggen dat ik het doe. Dat dit mijn vaste praktijkruimte wordt! En zo heb ik, eind februari 2020, een echte praktijkruimte. Met een echte wachtkamer en een naambordje naast mijn deur.

Corona

Terwijl de vloer in mijn praktijkkamer wordt gelegd, doe ik een aantal coachsessies in de praktijkruimte boven. Wat ben ik blij als ik hoor dat mijn eigen praktijkkamer klaar is, compleet met bordje naast de deur! Wat ben ik trots dat ik de sleutels krijg! Zo trots ook om daar mijn coachklanten te mogen ontvangen. Ik heb in mijn nieuwe praktijkruimte nog zo’n vijf sessies …. dan komt Corona om de hoek kijken….

Begin maart geef ik -in de trainingsruimte boven- nog wel de tweedaagse training. We schudden geen handen, maar gelukkig kon de training wel doorgaan. Helaas komt aan het coachen op locatie abrupt een einde, als iedereen vanaf half maart thuis moet blijven. Althans, de mensen in de niet-cruciale beroepen. Gelukkig heb ik al ruime ervaring met online coaching en gaan al mijn coachklanten zonder problemen over naar online coaching. Er komen zelfs nog nieuwe coachklanten bij.

Nu, in juni 2020, heb ik voor het eerst weer gebruik gemaakt van mijn eigen praktijkruimte. Wat was dat heerlijk! Alles stond er nog precies hetzelfde (inclusief de klok die ik natuurlijk niet op zomertijd had kunnen zetten) en gelukkig hing de fijne sfeer er ook nog steeds. Ja, toen ik het bordje ‘ADHD bij Vrouwen’ naast de deur zag en de deur open deed, voelde het echt weer als thuiskomen!

Update december 2020: weer een nieuwe locatie!

Hoe snel kun je groeien? Na een paar maanden met veel plezier in deze praktijkruimte te hebben gewerkt ben ik er alweer uitgegroeid! Na een paar bezichtigingen vind ik de perfecte ruimte aan de Wilhelminalaan 1. Op de tweede etage van een prachtig schoolgebouw uit 1930, dat nu een bedrijfsverzamelgebouw is, met onder andere een fysiotherapeut, een advocatenkantoor, een kindercoach en verschillende andere bedrijven. De ruimte is groot genoeg om trainingen te geven en klein genoeg om knus te zijn. Ik ben direct verliefd op de houten balken en de vensterbank, die zo groot is, dat je er in kunt zitten! Ook de locatie is perfect: op loopafstand van het treinstation en aan de rand van het centrum van Purmerend.

ADHD bij Vrouwen Wilhelminalaan 1

ADHD bij Vrouwen
Wilhelminalaan 1
1441 EK Purmerend