Ik ben ook wel eens wat kwijt. Heb ik nu ook ADHD?
vraag en antwoord

Tja, ik ben ook wel eens mijn sleutels kwijt…

Als coach voor vrouwen met ADHD krijg ik vaak te horen ‘tja ik ben ook wel eens mijn sleutels kwijt, dan heb ik zeker ook ADHD’. Dat inspireerde me tot een ‘vraag van de week’, want ik denk dat er meer vrouwen met ADHD zijn die regelmatig zulke vragen krijgen.

Vraag:

Ik ben wel eens mijn sleutels kwijt / een afspraak vergeten / druk in mijn hoofd / afgeleid en chaotisch. Heb ik nu ook ADHD?

 

Antwoord:

Ik weet zeker dat bijna iedere vrouw wel eens zo’n drukke periode heeft. Denk maar aan de aanloop naar je vakantie of de feestmaanden. Er moet dan eenmaal veel geregeld worden. Vaak neemt na verloop de  drukte af en gaat het vanzelf weer beter.

Dus heb jij wel eens last van chaos / sleutels kwijt zijn / een afspraak vergeten etc. dan is het niet direct gezegd dat je ADHD hebt. Net als dat iedereen die druk is, niet automatisch ADHD heeft.

Vrouwen met ADHD hebben voortdurend drukte in hun hoofd. Zij kunnen doorlopend sleutels kwijt zijn / een afspraak vergeten / afgeleid en chaotisch zijn. Soms gaat het een periode wat beter, maar deze gewone, dagelijkse dingen, lijken je meestal wel moeite te kosten.

Heb jij het gevoel dat dit ‘the story of your life’ is? Misschien heb jij dan inderdaad ADHD. Ik adviseer je om daar zeker onderzoek naar te doen, want pas als je wéét dat je ADHD hebt, kun je het in je eigen voordeel gebruiken.