ADHD en gezin,  blog

Verbouwen, hulp vragen en voorbereiden

ADHD en verbouwen… een interessante combinatie! Vooral als het gezinsleven gewoon doordraait en iedereen op tijd op het werk en op school moet zijn. Zoals vanochtend.

Het is 7 uur en de klusser belt aan. Goedemorgen!Ik ben al beneden en schenk een kop koffie in. Met een onzichtbaar schouderklopje voor mezelf, pak ik het ontbijt en de brooddoosjes voor de kinderen uit de koelkast. Gisteravond heb ik dat allemaal al gemaakt. Ik kijk naar de huiskamer, die volledig is overgenomen door de klussers. Overal zie ik stof, stellingen en gereedschap, maar ik heb er geen last van. In de tuin drink ik -heel relaxed- een kopje koffie en daarna komen ook mijn man en de kinderen naar beneden. Ik heb voor iedereen ontbijt klaar; ik ben ‘in control’, wat een heerlijk gevoel.

Natuurlijk heb ik er wel wat voor moeten doen om zover te komen. Ik heb o.a. een planning gemaakt en hulp ingeschakeld! De kinderen eten tijdens de verbouwing ‘s avonds bij de oppas en de hond logeert bij mijn ouders. Wat ben ik dankbaar voor deze lieve mensen! En wat ben ik dankbaar dat ik hulp durf de vragen!

Er was een tijd dat ik dacht dat ik het allemaal alleen moest bedenken. Maar nu ik weet wat een impact ADHD heeft -helemaal in combinatie met een verbouwing!- schroom ik niet om hulp te vragen. En schroom ik ook niet om trots op mezelf te zijn. Want ‘s avonds brood smeren en op tijd naar bed gaan, dat zal nooit mijn hobby worden. Maar daardoor had ik een relaxed begin van de dag en was iedereen mooi op tijd op z’n werk en school!

11 juli 2018