tips

ADHD en seksualiteit, een webinar van Impuls en Woortblind

adhd bij vrouwen seksualitiet zafanja hartog impuls woortblind

In mei 2020 vertelt Zafanja Hartog (consulent seksuele gezondheid en psycholoog) in het webinar ‘ADHD en seksualiteit’ o.a. dat maar liefst 65% van de vrouwen met ADHD ontevreden is over haar seksleven, ten opzichte van 35% van de vrouwen zonder ADHD. Nu zijn dit cijfers uit één enkel onderzoek, vertelt ze erbij, dus kun je dit niet zonder meer vertalen naar een grotere groep, maar toch is het wel een duidelijk signaal.

Tijdens het webinar is één van de vragen bijvoorbeeld “In ben onderprikkeld tijdens seks; mijn libido is hoger dan van mijn partner. De seks is weinig stimulerend, ik heb teveel tijd om na te denken waardoor mijn gedachten alle kanten opgaan en ik ongeduldig raak.” Maar andersom kan het ook zijn dat je juist helemaal geen zin hebt in seks, omdat je je er van te voren al niet op kunt concentreren of focussen. Je maakt er geen tijd voor, want je hebt nog zoveel te doen.

Het webinar duurt ruim een uur en is georganiseerd door Impuls en Woortblind, de vereniging voor en door mensen met ADHD, ADD, dyslexie en dyscalculie. Via de website van Impuls & Woortblind vind je Zafanja als ervaringsdeskundig contactpersoon voor vragen over AD(H)D en seksualiteit.

Tip: als je lid bent van Impuls en Woortblind krijg je naast goede informatie van hen, ook 10% korting op je coachtraject bij mij!

Bekijk het webinar over ADHD en seksualiteit op youtube >>>

Boekentips van Zafanja over seksuele voorlichting:

De linkjes naar Bol.com zijn affiliatelinks, dat houdt in dat ik een kleine commissie krijg als jij via deze pagina je boek bestelt. Dit kost jou natuurlijk niets! Weet dat ik echt alleen maar naar boeken verwijs die ik van toegevoegde waarde vind. Koop je via deze links jouw boek bij Bol.com? Dank je wel! Je helpt mij daarmee nog meer ADHD-vrouwen te bereiken. Benieuwd welke boeken ik aanraad voor en over ADHD? Op deze pagina vind je mijn boekentips.