tip adhd plannen
ADHD bij vrouwen,  ADHD en werk,  blog,  executieve functies,  tips

ADHD en plannen: praktische tip voor gebruikers van een papieren agenda

Heb jij ook last van uitstelgedrag of heb je gewoon een chaotisch ADHD-hoofd? Zijn ADHD en plannen voor jou zoiets als water en vuur? Dan zijn jouw toverwoorden ‘drempels wegnemen‘. Als ADHD-vrouw wil je zo snel mogelijk iets kunnen doen, met zo min mogelijk drempels.

Vaak hoor ik dat ADHD en plannen met een papieren agenda heel lastig is. Ja, inderdaad, plannen kan lastig zijn. Maar ADHD en plannen met een digitale agenda is voor sommige ADHD-vrouwen minstens net zo lastig!

Heb jij, net als ik, liever een papieren, dan een digitale agenda? Of ben jij ook van de papieren notitieblokjes? Dan ken je vast wel het probleem dat je iets wilt opschrijven, maar dat je net geen pen voorhanden hebt. En het lijkt heel onbelangrijk, maar geloof me, als je als ADHD-vrouw niet direct een pen (of wat je dan ook nodig hebt) voorhanden hebt… dan is het zoeken daarnaar zo’n grote drempel, dat je het maar niet doet. En prompt vergeet je die hele afspraak of notitie. Herkenbaar?

Iets dat mij hierbij helpt is een doorzichtig etui met een basisuitrusting, zodat ik nooit misgrijp. Dit is wat ik standaard in mijn rugtas heb zitten:

– een doorzichtig etui (dan zie ik alles direct!) met daarin:
– 1 balpen
– 1 potlood
– 2 kleine markers (1 roze en 1 gele)
– kleine oranje post-its (5×5 cm)
– klein gummetje (die het echt goed doet, niet zo’n ‘harde’ gum)
– correctieroller
– klein liniaaltje van 15 cm
– puntenslijper (die het slijpsel opvangt, want dan hoef je niet te zoeken naar een prullenbak als je je potlood moet slijpen; weer een drempel minder!)

Daarnaast heb ik in dit ‘mobiele kantoor’ nog een klein hobbyschaartje, een nagelvijl en de e-dentifier van de bank erin. Waar ik ook ben, dat etui zit standaard in mijn tas en gaat daar ook altijd weer in terug. Zo kan ik op ieder moment (zonder last te hebben van drempels!), dingen noteren en afspraken bijwerken. En m’n nagels vijlen, dat is dan ook wel weer handig 😉

PS de linkjes zijn affiliatielinkjes naar bol.com. Dat houdt in dat ik een kleine commissie krijg als jij via deze linkjes iets bestelt. Dit kost jou natuurlijk niets extra’s en je helpt mij daarmee nog meer ADHD-vrouwen te bereiken!