ADHD en gezin,  blog

Limburg is prachtig. Denk ik…

Limburg is prachtig. Denk ik…. want onder het mom van ‘verander je plan en focus op jezelf!’ hebben we er weinig van gezien. Voordat we op vakantie gingen, hadden we grootse plannen. Dit jaar hadden we geen zin om lang te rijden, dus togen we voor twee weken naar een huisjespark in Limburg.

We zagen het al helemaal voor ons. We zouden heel Limburg bekijken.


Af en toe zouden we op het park blijven om te zwemmen, maar verder zouden we vooral toch lekker de hort opgaan. In mijn ‘het-is-bijna-vakantie-hyperfocus’ (waarin ik doorgaans in een soort lokale VVV-medewerkster verander), had ik het helemaal bedacht. Met bootjes varen in Midden-Limburg, met een stoomtrein door het heuvellandschap van Zuid-Limburg, de grotten van Valkenburg bezoeken, vlaai eten, fietstochten maken, een dagje naar Duitsland… enfin, je snapt het. De perfecte familievakantie met jonge kinderen, dat zouden we gaan doen.

En wat hebben we daadwerkelijk buiten het park gedaan? Niets. Nou ja, niets…. wel een superleuk fietstochtje gemaakt, waarbij we met een pontje de Maas overstaken (toch een klein boottochtje dus). Een keer heerlijk gewandeld in een natuurgebied vlakbij het huisjespark, waar we onderweg daar naar toe, per ongeluk via Duitsland reden. Oh ja en ik ben nog naar een braderie geweest met 1 van mijn dochters, maar dat was het.

We zijn zowat niet van het park afgegaan. En het was heerlijk.

De eerste week van onze vakantie, was het constant 40 graden. De enige manier om af te koelen was om te zwemmen. Dus dat hebben we ook de hele week gedaan! We verwelkomden een plastic opblaas-Unicorn van anderhalve meter doorsnede in ons gezin (heel leuk op het water, maar minder handig ’s avonds in de huiskamer haha!)Met z’n drieën tegelijk lagen onze dochters op de unicorn te dobberen op het zwemmeertje. Ik kan je vertellen, dat is Genieten met de grote (en zachte) G.

Ik zat ondertussen wel met arendsogen gefocust op de meiden, dus veel rust voor mij was er niet. Maar dat weet je, als je met je kinderen naar het water gaat. Ook al zijn ze 7, 10 en 11 en hebben ze hun zwemdiploma’s, je houdt ze toch in de gaten. Ik had dan ook heel braaf geen leesboekje meegenomen en de telefoon weggelegd, want met mijn ADHD zou ik zo vergeten om ze in de gaten te houden, als ik me laat afleiden!

Mijn rustmomenten waren er gelukkig ook genoeg. Als mijn man ook mee ging zwemmen, dan dook ik even in mijn boek. En vroeg in de ochtend, of juist ’s avonds laat, als iedereen in bed lag, genoot ik enorm van buiten in de tuin zitten en lezen, of wat met de hondjes spelen.

De tweede week was het iets minder warm, het regende zelfs af en toe. Toen zijn wel een paar keer van het park af geweest.

Heel even dacht ik terug aan al die plannen die we van te voren hadden.

Vond ik het stiekem een beetje een gemiste kans om maar zo weinig van Limburg te zien. Gelukkig liet ik die gedachten snel weer aan me voorbij gaan.

Wat heb je tenslotte aan een opgelegd vakantieprogramma, dat je afdraait omdat je het van te voren hebt bedacht? Ik voelde aan alles dat het goed was om te focussen op de behoefte van ons gezin. Om een paar versnellingen terug te nemen. Daardoor kon ik er echt van genieten om heerlijk rustig aan te doen, zelfs als ADHD-vrouw.

En weet je, dat mooie heuvellandschap van Zuid-Limburg loopt echt niet weg; dat is er volgend jaar ook nog wel!

P.S. Wil jij ook focus op wat goed voor je is? Kom dan naar de ‘Focus-op-jezelf-dag’ op de eerste zondag van iedere maand.

De prijs is echt een no-brainer; 40 euro voor een hele dag met yoga, twee workshops, een heerlijk verfrissende wandeling en zelfs de lunch, koffie, water en thee zijn inbegrepen!

Bekijk het hele programma en reserveer snel jouw plek viahttps://adhdbijvrouwen.nl/focus-op-jezelf-dag/