ADHD koningsdag ADHD bij Vrouwen
blog

ADHD en Koningsdag

ADHD en Koningsdag… Heerlijke drukte of veel te veel prikkels? Toen Koningsdag nog Koninginnedag was en Amsterdam nog mijn thuisstad, was het de dag van het jaar, die ik echt niet wilde missen! 

Heerlijke drukte

Over het Damrak, worstel ik mezelf een weg richting het Rokin. Ik verlies m’n vrienden even uit het oog, maar al snel zie ik ze weer lopen. We blijven hangen bij live muziek op de grachten en verderop eten we een broodje shoarma. Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat geniet ik met mijn ADHD-brein van al die drukte. De geluiden, de geuren, de mensen die je spontaan aanspreken… ik vind het heerlijk. Ik zweef op de nieuwe indrukken en de collectieve oranje energie!

ADHD-proof

Hoe anders is dat nu! Ik ben nog altijd gek op Amsterdam, dat is het niet. De drukte laat ik nu alleen liever aan me voorbij gaan. Ik ben ook niet meer bang om iets te missen. Het is een andere fase in mijn leven. Dat komt in ieder geval doordat ik nu moeder ben. Drie kinderen in de gaten houden (die het liefst alle drie een andere kant op gaan!), is niet mijn idee van een relaxte dag.

Maar het komt ook zeker door mijn ADHD. Daardoor ben ik tegenwoordig veel selectiever in wat ik doe. Zo’n grote hoeveelheid prikkels trek ik niet meer. En ik vind het wel lekker eigenlijk, om daar niet meer aan mee te doen. Dus nee, mij vind je niet meer hossent door de straten van Amsterdam.

Ik ga lekker naar de vrijmarkt in het park om de hoek, waar ik op m’n gemak een rondje loop met de kinderen. Na een paar uurtjes gaan we blij en voldaan weer naar huis, waar ons een kopje thee en een oranje-tompouce wacht. Zo heb ik toch de sfeer van Koningsdag, maar wel lekker ADHD-proof!

Fijne Koningsdag!