blog

Stress bij het inkopen van Halloween of Sint Maarten-snoep?

Voor diegenen die geen Halloween of Sint Maarten hebben in hun regio; ik kan je vertellen dat het een ware kunst is om voldoende in te kopen voor iedereen die aan de deur komt, maar ook weer niet zoveel dat je nog drie weken lang zelf al het snoep zit weg te kanen. 

Hoe moeilijk kan het zijn denk je dan?? Ik moet meteen denken aan toen ik eind twintig was, en ik weer eens vergeten was om op tijd Sint Maarten-snoep in huis te halen.

Na mijn werk sjees ik naar de supermarkt. Met mijn te volle ADHD-ik-kan-geen-beslissingen-maken-hoofd, sta ik te stressen in het gangpad van de snoepafdeling. Ik staar naar de lege schappen. Ergens achterin het schap duik ik nog een zakje lolly’s op. Het zijn er 12.

Ik schiet volledig in de stress

Mijn hoofd draait overuren. Want wat als er 14 kinderen komen? Wat als er geen kinderen komen. Er ligt ook nog een zak zuurtjes, nee die lust niemand. Of wel?

Ik duik volledig de details in en ik schiet in de stress. Het is al 17.30 uur; de eerste kinderen staan al bijna aan de deur. Om het maar niet fout te doen neem ik zowel de lolly’s, als de zuurtjes mee en voor de zekerheid ook nog maar zakjes uitdeelchips (zo ongeveer het enige dat ik nog kan vinden in de winkel) en twee netjes mandarijnen.

Net op tijd

Terwijl ik naar huis loop, hoor ik kinderen Sint Maarten-liedjes zingen, met de mooiste lampionnetjes. Met het zweet op m’n rug, maar blij dat ik het dit jaar weer gered heb met inkopen van snoepgoed, draai het slot van de voordeur open. Achter mij hoor ik, steeds luider zingend, een groepje aankomen. En ik geniet.

Achteraf kwam het natuurlijk helemaal goed en had ik voldoende snoep voor alle kinderen. Alleen de mandarijntjes lieten ze beleefd liggen… die heb ik zelf daarna maar opgegeten. Tegenwoordig koop ik het iets eerder in, dus ik schrijf meteen op mijn boodschappenlijst voor deze week: Sint Maarten-snoep!


De ‘hoe-houd-je-het-leuk-voor-jezelf-tips’

Tip 1:
Ga er niet vanuit dat je dit soort dingen onthoudt. Echt niet. En dat komt niet omdat je een gat in je geheugen hebt. Nee, dat komt gewoon omdat je ADHD hebt. Het heeft te maken met je executieve functies. Maak er dus een gewoonte van dat je dit soort dingen in je agenda zet. Of maak een screen shot op je mobieltje. En doe dat direct, zodra je er aan denkt. 

Tip 2:
En als je het bent vergeten. Dan ben je het vergeten. Tja, het is wat het is. En dat kun je gewoon zeggen aan de deur. Heel zielig zijn de kinderen niet; ze krijgen echt voldoende snoep die avond 🙂  

31 oktober 2018